Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton 39mm AI6007-SS002-030-1 dit horloge is onderdeel van de Maurice Lacroix Aikon serie, een remake van de iconische Maurice Lacroix Calypso uit de jaren 90. Het zijn sportieve horloges, die in één oogopslag herkenbaar zijn vanwege hun stijlvolle design en prominent aanwezige lunet.

De Aikon Skeleton, zoals dit model heeft, bevat een zeer bijzonder uurwerk, dat direct aan de drager wordt getoond. Dit horloge is een speciale skeletuitvoering, waardoor via het saffierglas aan de voor- en achterkant het bijzondere, Zwitserse automatische uurwerk te bewonderen is. In het saffierglas is op zeer subtiele wijze het logo van Maurice Lacroix met een zilvercoating aangebracht.

Het horloge is uitgevoerd met een edelstalen horlogekast (39 mm) en een geïntegreerde band, voorzien van een edelstalen vouwsluiting. Daarnaast is het Aikon horloge voorzien van een krasarm saffierglas, schroefkroon en tot maarliefst 200 meter waterdicht. De AI6007-SS002-030-1 is zijn zeer unieke vormgeving, high-end uurwerk en opvallende formaat een absoluut pronkstuk om de pols!